NEW STEP FITNESZ ÉS TÁNCSTÚDIÓ

ÜZENETEK

CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK

A gyerekszoba habos-babos világába ront be az erőszak. Mit tehet a védtelen gyermek a családon belüli erőszakkal szemben? Mit tehet a család, a közösség, egyáltalán hogyan lehet ezt átélni? Mit tehet a bántalmazott, hova fordulhat? Mit tegyen a barát, osztálytárs ha észreveszi a társán a jeleket.
Image
Image

KIKÖZÖSÍTÉS

A kiközösítés, az iskolai bántalmazás sajnos hétköznapi jelenség, amelyért mi felnőttek pedagógusként, szülőként is felelősek vagyunk.

SZEMÉLYTELEN VILÁG

Mindenki kezében telefon, senki sem néz fel, nem figyel, akár gyerekkel, akár közlekedés közben, zebrán halad át, fülhallgató a fejen.… Borzasztóan balesetveszélyes, amellett, hogy valóban személytelen, elvesznek az emberi kapcsolatok, ezért is kapta a produkció a személytelen világ címet. (Utcán jönnek-mennek. Dudálás, arra megriadnak, de mennek tovább. Anyuka kislánnyal sétál, miközben elveszti kislányát, mert annyira telefonál. Utcai zajok. Elromlanak a telefonok, felfedezik egymást, a világot a környezetet, hol is vannak.
Image

LÁTHATÓSÁG

Mindenki tudja, hogy milyen nehéz sötétben, rossz időben egy fekete kabátot viselő gyalogost, biciklist észrevenni. Mennyire fontos a láthatóság, erre hívják fel a figyelmet következő táncukban a lányok (A gyerekek fele visel láthatósági csíkokat a másik 6 lány nem, így jól lehet látni majd a különbséget. 2 biciklit fognak megformálni, az egyik látható, a másik kevésbé) Tánc közben több láthatósági eszközt is használnak.
Image
Image

DROG

A lányok a következő produkciójukban a drogozásról, a drog hatásairól mutatják be táncukat. A produkció érdekessége, hogy néhány táncos a cselekményt, néhányan a hatást mutatják be. Több féle drog kerül bemutatásra, azok egyre erősebb formái. Parti drog, szippantás, befecskendezés, valamint az, amikor belecsempészik a drogot az italba. A kellemes hatástól a kezdődő elvonási tünetek érzéseit, szenvedéseit közvetítik a táncosok. Valamint a kiút nehézségeit, a visszahúzó hatásokat fejezik ki a táncuk végén. Az elvonási tünetek, kellemes érzés utáni vágy, a drogos barátok, mind-mind a kiutat nehezítik. (Helyszín: 1-1 lány a party drogokat mutatja be, szórakozóhelyen, 1 lány otthonában lövi be magát, és van, aki önhibáján keresztül kerül bajba. Belecsempészik az italába a drogot.)

TINI DEPRESSZIÓ - ÖNGYILKOSSÁG

"Kutatási adatokból kiderült, hogy a lassan egy éve tartó világjárvány, a korlátozások és a személyes kapcsolatok hiánya súlyosan hat a kamaszkorú gyerekekre." "Kamaszok karanténban: Vészesen nő az öngyilkos tinik száma a bezártság miatt" "A társas kapcsolatok hiánya, a közös időtöltéstől való megvonás súlyos, depresszív tünetekhez vezethet, ami ellen tenni kell!" "A szakértők szerint fontos, hogy a szülők sokkal jobban odafigyeljenek a kamaszkorú gyerekeikre, mint a világjárvány előtt; így észrevehetik a figyelmeztető jeleket."
Image
Image

DISZKÓBALESET

Ez a tánc magában foglalja az ittas vezetés, biztonsági öv használata, többen ülnek a kocsiban, zavarják a vezetőt. 17 évesen jogosítványt lehet szerezni, ez magában hordozza azt a veszélyt, hogy buliból mennyivel egyszerűbb hazamenni a haver kocsijával. De mi van, ha a haverunk is ivott? (Diszkóba vannak, jól érzik magukat, buliznak, isznak. A sofőr kulcsot lobogtatva invitálja a cimborákat, majd ő hazaviszi a bulihaverokat. Van, aki vele tart, van, aki inkább taxit hív. 6-an beülnek az autóba, és elindulnak. Nagy a vidámság, amíg be nem következik a tragédia.

112

Ez a tánc egybe van fonva a diszkóbalesettel és a mit tegyünk baleset esetén. nem is igazán tánc, hanem színház. Bemutatják, mi van, ha csak a többedik kicsöngésre tudják felvenni a telefont, mert valaki éppen olyan hívással tartja fel őket, ami nem odavaló.
Image
Image

TEENDŐ BALESET VAGY TRAGÉDIA ESETÉN

A mi a teendő tragédia esetén, még feldolgozás alatt van. Ahogy összeáll, megírom. Amire a figyelmet fel akarjuk hívni, hogy ne hagyják bajban társaikat, ne meneküljenek el a helyszínről, mert az akár tragédiával is járhat. Inkább vállaljuk a felelősségre vonást, minthogy nagyobb baj legyen.

KÖZLEKEDÉS

Vidám tánc, ahol ezeknek az eszközöknek a használatát mutatjuk be kissé kaotikusan, mint ahogy sajnos a valóságban is tapasztalhatjuk. Senki nem figyel oda a közlekedési szabályok betartására, nem is igazán gondolják, hogy van ilyen.
Image
Image

RETÚRJEGY

A táncosok a gyerekek illetve fiatalok eltünésének okait kutatja. Eltünnek a táncosok. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető a gyerekek „csellengése”, fiatalok ne hagyják egymást magukra ha baj van. Bántalmazott gyermek világgá indulása. Vegyük észre a jeleket, előzzük meg az eltűnést!

LÉGTÁNC

Silk, hammock, karika, loops és más látványos eszközökön mutatnak be a gyerekek gyönyörű és izgalmas elemeket.
Image